Roy Dames  (1953)  

Geboren in Heemskerk. Hij is vanaf 1986 werkzaam als producent van tv-documentaires en vanaf 1993 als producent/regisseur. Hij produceerde en maakte vele tv-documentaires (series) over sociale en maatschappelijke problematiek vanuit een “human interest” benadering. Voor zijn documentaires probeert hij datgene te laten zien wat normaliter niet getoond wordt. Zijn films hebben een jarenlange opnameperiode, en dat betekent dat er een vertrouwensband ontstaat tussen Dames en zijn personages.
+ + lees meer...

Hij werkt(e) samen met bijna alle Nederlandse publieke omroepen en de commerciële zenders SBS6, Net 5 en buitenlandse zenders als BBC, SDR (Duitsland), ORF (Oostenrijkse tv). Films van Dames zijn o.a. ‘Ik ben Mohammed’ (2005, i.s.m. de NPS, over jonge Marokkaanse mannen in Rotterdam, genomineerd voor Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival 2005), de reeds genoemde ‘Ruud en Ria, tot de dood ons scheidt’ (2002, i.s.m. de NPS) en ‘Meiden van de Keileweg’ (1999, i.s.m. Net 5, serie over het leven van straatprostituees in Rotterdam), ‘Ik ben Jantje’ en ‘Vrienden voor het leven’ over een groep criminele vrienden in Amsterdam (1994 en 2000 i.s.m. de NOS en NPS).

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius