Marianne Y. Naerebout  (1958)  

Als beeldend kunstenaar laat zij overal waar zij komt haar sporen na.
Haar veelzijdigheid aan uitingen; schilderijen, zeefdrukken, keramiek, beschilderde- en mozaïeksculpturen en haar eigenwijze vormgeving maken haar kunst zo herkenbaar.
Exposities in binnen- en buitenland. T.v.-en radio interviews. Publicaties. Waanzinnige ateliers in Breda en in Florida, U.S.A. en steeds maar weer nieuwe opdrachten voor particulieren en bedrijven. Met haar kunst heeft zij een belangrijke plaats verworven bij musea, verzamelaars, bedrijven, kunstminnaars en allen die haar werk niet kunnen weerstaan.
+ + lees meer...

Met het reizen in haar bloed kijkt zij met open ogen de wereld in. En slaagt zij er in het met haar vormen en kleuren weer te geven.
Haar kijk op het leven. Een bijzondere, een positieve kijk.

Als kind vertrok zij met haar ouders naar Curaçao. Voltooide de Pedagogische Academie te Rotterdam, studeerde aan de Kunstacademie St. Joost te Breda. Toch weer getrokken door het buitenland woonde en exposeerde zij elf jaren in Israël, Oman, Syrië , Maleisië en Gabon.
Inmiddels brengt zij sinds 1997 afwisselend tijd door in Florida, U.S.A. en Breda, Nederland. Vanaf 2007 werkt zij ook vanuit haar nieuwe ateliers in Italie en Tanzania . In al haar ateliers werkt zij met een niet te stuiten energie aan haar creaties.

Als kroon op haar werk en tomeloze inzet eindigde zij bij de nationale verkiezing ‘Kunstenaar van het Jaar’ in 2004 op een derde plaats en is zij verkozen tot ‘Talent van het Jaar’.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Kunsthard, Oosterhout
Galerie de Vreugd en Hendriks, Zandvoort
Galerie Sous Terre en Beeldentuin Lithoijen, Lithoijen

De volgende kunstuitlenen hebben werk in hun collectie:
Arto Imago Kunstuitleen, Uden

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie & Kunstuitleen Bax Kunst, Sneek
Kunstuitleen Gouda Regio, Gouda
Galerie Meander, Zevenaar
De Molensteen, Galerie - Kunstuitleen - Lijstenmakerij, Hoorn
Kunstuitleen Voorburg, Voorburg
Kunstcentrum Zaanstad, Zaandam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius