Shahid Parvez  (1970)

Shahid Parvez werd in 1970 geboren in het Indiase Udaipur. Tot op heden is dit ook de plek waar hij woont en werkt. Zijn geboortestreek, vol humor en absurditeiten, vormt onder andere de inspiratiebron van Shahid’s fantasievolle schilderijen.

Ook de beeldtaal van het kind speelt een grote rol in de schilderijen van Shahid Parvez. Met zijn open mind combineert hij als geen ander de ervaring van een volwassene met de eindeloze fantasie van een kind. Dit resulteert in schilderijen die zowel de rijkdom als de complexiteit van de wereld van een kind overbrengen.
+ + lees meer...

De schilderijen van Shahid Parvez stralen ontzettend veel vrolijkheid uit en liggen dicht bij de natuur. Er komen voornamelijk veel dieren, planten en mensen in terug. Als jonge jongen verzamelde Shahid Parvez alles wat hij tegenkwam, van metaal tot aan glas en kralen. Deze voorwerpen zijn ook terug te zien in de kunst van Shahid Parvez, waarin hij volledig zijn hart volgt.

Shahid Parvez volgde een opleiding tekenen en schilderen aan de M.L. Sukhadia Universiteit en in 1993 studeerde hij met een gouden medaille af. Shahid Parvez heeft over de hele wereld galerie- en museale exposites gehad, waarmee hij een enorme staat van dienst heeft opgebouwd.

(Bron: Abrahamart.com)

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
AbrahamArt.com, Eindhoven


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius