Kantcho Kanev  (1957)  

Geboren te Obretenik, Bulgarije. Woont en werkt in den Haag, sinds 1990 in Nederland. Zijn werk wordt breed gewaardeerd en hangt in internationale musea en collecties. Behalve een Bulgaarse prijs voor zijn gehele oeuvre, kreeg hij in 1995 de prestigieuze eerste prijs van de Tokyo Print Triennale.
+ + lees meer...

Kantcho is als beeldende kunstenaar afgestudeerd te Rousse (Bulgarije) een pittoresk stadje aan de Donau. Hij heeft zijn opleiding gevolgd bij professor Kiril Stanchev. Kantcho heeft zich niet alleen in het schilderen bekwaamd, maar werkt ook met hout en keramiek. Tevens maakt hij etsen, zeefdrukken en werken met gemengde techniek. Met name de kleuren van Kantcho’s werken spreken direct aan. Door zijn wijze van werken en symboolgebruik wordt de kijker direct meegetrokken naar Kantcho’s eigen wereld: een mix van het vroegere Bulgarije met het moderne leven in West-Europa. Bij elke observatie wordt iets nieuws ontdekt; zijn werk verveelt daardoor nooit.

Kantcho heeft in de periode dat hij in Nederland woont vele prijzen gewonnen en diverse opdrachten ontvangen. De meest bekende daarvan zijn zijn ontwerpen die hij in 1998 en 1999 gemaakt heeft voor Amnesty-International alsmede zijn merkvernieuwing in 1997 voor Douwe Egberts. Begin 2000 verscheen Kantcho’s eerste boek.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
AbrahamArt.com, Eindhoven
Galerie Delfi Form, Zwolle
DE GALERIE - DEN HAAG, Den Haag
Kunsthuizen Nederland, Galeries & Kunstuitleen, Leiden
Smelik & Stokking Galleries (Amsterdam), Amsterdam
Galerie en Kunstuitleen Tracé, Maastricht

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Art Center de Raay, Baarlo
Kunst centrum Haarlem, Haarlem
Kunsthuizen Nederland, Galeries & Kunstuitleen, Leiden


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)