Cees van Gastel  (1944)

Cees van Gastel volgde zijn opleiding aan de Academie van Tilburg. Na zijn opleiding aan de Academie was het vooral de COBRA-beweging die hem aanzette tot kleurrijke werken. Later vond er een verschuiving plaats naar het informele werk met een accent op de uitdrukkingskracht van de verfhuid. Deze aandacht voor de textuur van het werk en de mogelijkheden van diverse materialen kenmerken nog steeds zijn huidige schilderijen.
+ + lees meer...

Het werk balanceert op de grens van abstractie en figuratie, met veel metaforische en mystieke elementen, die vaak verwijzen naar imaginaire landschappen. Het vraagt om een soort inlevingsvermogen: je stapt als het ware in een virtuele wereld en ervaart dat soms beklemmende, soms weldadige spanning van een soort onzichtbare, maar voelbare werkelijkheid. Geen grotesk gebaar, moraliserend verhaal of ongecontroleerde kleurexplosie, maar verbeelde poŽzie, door middel van een beeldtaal die zich niet gemakkelijk laat lezen, maar wel blijvend boeiend is.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
SPARTS - art in sports, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius