Dea Mamuzic

´Mijn inspiratie is mijn directe omgeving: natuur & mens. Mijn uitgangspunt zijn de foto´s die ik zelf maak. Aan de hand van een foto maak ik een aantal werken (families), die verschillend zijn, maar wel bij elkaar horen. Op deze manier onderzoek ik de vorm en het ritme. Wat gebeurt er als ik iets groter maak? Of kleiner? Of vaker herhaal? Of weg laat? De terugkerende motieven in mijn werk zijn geďnspireerd door de borduurwerken van mijn (over)grootmoeder.
+ + lees meer...

In mijn werk kies ik vaak voor een zwartwitbeeld. Zwart en wit zijn de ‘kleuren´ van de objectieve feiten, zijn ondubbelzinnig en met waarheid verbonden. Ze zijn informatief, discreet, dramatisch en analytisch (op het denken gericht). De kleur is sensueel.
Door gebruik van verschillende technieken (photoshop, vergroten, printen op verschillende materialen etc.) krijgt een foto of tekening een nieuwe dimensie en kan weer leiden tot het ontstaan van heel nieuwe beelden. Alleen voor mij interessante details overleven de tussenprocessen. Ze worden gedestilleerd uit hun omgeving om zo een nieuwe wekelijkheid te vormen.´

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius