Lena Lafaki  (1960)  

Al vroeg begon ze met een gedegen opleiding van twee academische studies.

Realisme is haar Top Niveau.

Dans en in het bijzonder Flamenco zijn haar favorieten.

Daarmee is de hoop gevestigd op een prijs in de Biennale voor de Kunst komend jaar.
-----------------------------------------------
+ + lees meer...

Lena Lafaki werd in 1960 Oekraine, geboren in een tijd dat de overheid zich nog met kunst en kunstuitingen bemoeide. Dat leidde ertoe dat ze wel een gedegen technische opleiding beeldende kunst genoot, maar dat de verkoopbaarheid van geproduceerde kunstwerken zeer beperkt was. Ze voorzag in de jaren 80 dan ook in haar levensonderhoud onder meer door in opdracht als boek illustrator te werken.

In het begin van de jaren 90 vertrok ze naar Nederland alwaar ze de Rieveld Academie volgde om haar opleiding met westerse technieken te supplementeren.

Lena Lafaki is een veelzijdig talent gebleken die haar hoogstaande technische vaardighedenen en gedegen anatomische kennis weet te koppelen aan poetische expressiviteit en natuurlijk realisme. Zoals de oosterling zich al mediterend kan concentreren op een steen in al haar schoonheid als centrum van het universum, zo heeft ook zij het vermogen intens te kunnen genieten van de pracht en poezie van de schijnbaar simpele vormen en lijnen in de natuur.

In de loop der jaren heeft zij zich in Nederland in een veelheid van technieken bekwaamd. Zo is er een imposante reeks schetsen ontstaan in houtskool, potlood, pen en krijt, een serie thematische stillevens van olieverf op paneel en doek en een reeks aquarellen.

Haar werken zijn onder meer te zien geweest op de GEAF kunstbeurs in Hilversum en er is een solo expositie van haar werk in de Meent Art Gallery in Hilversum. Ook heeft ze deelgenomen aan de Kunst op de Brink - Art Laren en aan de Open Art Fair in Utrecht.

Momenteel (2008) is Lena Lafaki met een groot Flamenco project bezig waarbij ze met suggestieve lijnen de intense en gepassioneerde energie weet vast te leggen van gerenommeerde dansers en danseressen tijdens hun levende uitvoering.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Meent Art Gallery, Nijmegen


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius