Saskia Laurant  (1977)  

Geboren in Balgoy. Woont en werkt in Den Haag.

Opleiding
Hogeschool voor de kunsten, Utrecht (2007)

Ik creëer ‘plekken’. Werelden van verlangen, hoop, herinnering, werelden van bescherming, van afsluiten, van ervaren. Dit uit zich in installaties, vaak in combinatie met foto/film. Grote ruimtelijke werken waar je in kan, of kleinere waar je in kan kijken. Ik gebruik beeld, geluid, licht, geur en tekst. Ook maak ik foto’s en films die op zichzelf staan.
+ + lees meer...

Ik leg werelden vast, zodat ze niet verdwijnen. Vastleggen, ook juist om los te kunnen laten. Sporen vinden, sporen maken. Creëren van en zoeken naar joùw plek, naar dàt gevoel. Op zoek naar thuis. Een plek van geborgenheid. Een plek van vrijheid.
Iedereen op de wereld is eigenlijk bezig met zijn/haar plek te zoeken, te bouwen, te creëren. Wat is thuis? Hoe belangrijk is het om je plek tehebben, om te weten wie en wat je bronnen zijn, je rituelen, je dierbaren. Hoe ga je om met het verlies daarvan, met angst, met zoeken naar bescherming, met migratie. Wat doet ruimte, wat doet geur, licht, geluid?
Mijn werk gaat over intimitiet, over ruimte, over zintuigen. Hoe sterk beïnvloedt de herinnering van ervaringen nog het pure ervaren.
Ik werk vaak met bestaande ruimtes. Ik gebruik de aanwezige elementen, de geschiedenis en de functie. Ik maak graag werken in openbare ruimtes. Daar waar mensen zomaar binnentreden.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)