Edo Kaaij

op jonge leeftijd gefascineerd door de schilderkunst via zijn opa, kunstenaar Cornelus Kaaij.

De meeste schilderijen van Edo zijn geïnspireerd op vrouwen.
Geen traditionele portretten maar dik in de verf gezette, abstracte texturen die moeiteloos integreren met het figuratieve onderwerp. Zijn schilderijen omschrijven de grenzen van het realisme waar het aan de kijker zelf is om te bepalen waar het begint en of het überhaupt eindigt. In feite is er spraken van een figuratieve aanleiding die vervolgens door abstraheringprocessen geheel of gedeeltelijk wordt overvleugeld.
+ + lees meer...

Zijn onderwerpen zijn herkenbaar voor zijn werk en roepen een bepaalde niet de definiëren emotie op. Zijn huidige werken zijn een combinatie van realisme en mystiek verweven in een abstract spel van kleuren en paletstreken. Ze tonen een realistisch gegeven in een abstract geheel waarbij de fantasie van de kunstliefhebber word geprikkeld zowel door de vormgeving als door de gekozen kleuren.

Samen met zijn kleurrijke textuur, vormen zijn sentimentele onderwerpen een intrigerend en boeiend geheel, die je niet loslaat

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Sous Terre en Beeldentuin Lithoijen, Lithoijen


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius