Erwin Hauters  (1962)

Volgde kunstonderwijs aan het Nationaal Hoger instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Sinds 1987 leraar beeldhouwkunst aan de academie van Merksem.
Tentoonstellingen in de belangrijke Vlaamse steden, in Frankrijk en in Nederland.
Meerdere malen laureaat tijdens hoogstaande kunstmanifestaties.
+ + lees meer...

"Erwin Hautersī werk is een verleiding van de vrouwelijk aard. Zijn sculpturen zijn mystisch, eigenzinnig, vrijgevochten zelfs baarlijk duivels en tegelijkertijd verbonden met de oorsprong van ons bestaan, de mystieke kracht van de vrouwelijke aarde. Hij slaagt erin om de kacht van de kleur en de zachtheid van de aarde op een meesterlijk sobere wijze samen te brengen tot een geborgen oergezelligheid. Oergezelligheid gevonden in de geborgenheid van onze tempels. kathedralen, hutten en huizen. Natuur, verleden en suggestie van beweging, dit in totale vrijheid, worden in zijn sta- en wandsculpturen gecreŽerd door het gebruik van lichte houtsoorten, cement en koperblad. Verbonden vormen zij een uiterst licht maar stevig, beschermend geheel, waarbij de zachte ondertoon van het koperblad, al dan niet geaccentueerd met natuurlijke kleuren, een nieuwe kijk op cocooning wil geven."
(Joris Tettelin)

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius