Karin Marseille 

Karin Marseille was lange tijd werkzaam in de wereld van de mode en de dans, als ontwerper, fotografe, kostuumontwerpster, kunstenaar en bedenker van ´performance art´.
De afgelopen jaren richt ze zich meer en meer op ´pure´ kunstwerken, waarbij niettemin haar inspiratiebron, het menselijk lichaam en de beweging daarvan, altijd duidelijk zichtbaar blijft. Haar van textiel, koper- en staaldraad gebreide objecten vragen er als het ware om ´erin´ te kruipen, ze aan te raken, ze te doen bewegen en vervormen.
+ + lees meer...

Marseille exposeerde eerder in Amsterdam (o.m. Galerie RA, Kunstkerk, Muziekgebouw aan ´t IJ), Leeuwarden (Galerie 92) en in het Textielmuseum in Tilburg, dat onlangs haar samen met Maria Blaisse ontworpen collectie "Ruimvel" aankocht.
Marseille´s objecten zijn meestal - hoewel niet altijd - onmiskenbaar ´mooi´. Toch lijkt dát niet de essentie te zijn waar ze naar op zoek is; de esthetiek lijkt meer een bij-produkt ontstaan uit de intieme verkenning van lichaam, beweging, cirkel, lichaam, beweging, cirkel - een eindeloze rondgang, of liever, een eindeloze spiraal.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius