Ananda Nahu

Geboren in het verlaten stadje Juarzeiro, in de binnenlanden van Bahia, BraziliŽ, zijn Anansa Lustoza Nahuís eerste herinneringen de hete en steriele woestijn. Ze groeit op in Petrolina, nog zoín uitgestorven plaats, gescheiden van Juazeiro door de rivier S„o Francisco. In deze afgelegen plaatsen zijn de eeuwen van armoede en onderdrukking uit het koloniale verleden nog steeds voelbaar.
+ + lees meer...

Als kind is Ananda continu aan het tekenen, en met meer dan alleen stiften; haar moeder is architect dus ze beschikt over professionele materialen. Daarnaast bewaart haar oma altijd lapjes stof voor Ananda. Na de middelbare school studeert Ananda grafische vormgeving en plastiek aan de kunstacademie in Salvador, Bahia. Tijdens deze periode gaat ze samenwerken met Rodrigo Izolag, waar ze nu mee samenwoont. Haar werk begint de nu zo kenmerkende street art invloeden te vertonen.

Anandaís werk probeert regionale esthetiek en regionale iconen te verweven met de esthetiek en iconen van de hedendaagse dominante Amerikaanse/ westerse cultuur. Ze zoekt grafische stijlen en iconen uit de Braziliaanse, Jamaicaanse, Afrikaanse en Noord-Amerikaanse zwarte muziek en van verschillende periodes vooral jaren zeventig. Haar stijl is een mix tussen grafische en psychedelische elementen. De basis van haar schilderijen is een stempel techniek die bekend is van Franse stedelijke manifestaties uit de vorige eeuw. De gebruikte fotoís zijn grotendeels door Ananda zelf gemaakt of door Braziliaanse of op zín minst Zuid-Amerikaanse fotografen.

(Bron: Abrahamart.com)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
AbrahamArt.com, Eindhoven


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius