Yvonne Alting  (1959)  

Woont en werkt in Heerhugowaard.

Salon van Nieuwe Leden, KCB Bergen
van 06-01-2013 tot 11-02-2013

Kunstmaandameland van 1nov t/m 1dec 2013

Boterhal in Hoorn van 2dec t/m 8dec 2013


Rust en dynamiek
+ + lees meer...

Tegenstellingen fascineren in het werk van Yvonne Alting. Door uiteenlopende materialen te gebruiken creŽert ze onwaarschijnlijke effecten die toch heel natuurlijk ogen. Subtiel en krachtig vormt ze rust en dynamiek tot een geheel. Zo krijgt haar werk een verstilde uitstraling, het is in balans. De oorsprong van haar inspiratie ligt in de Japanse vormgeving. Daar ligt de nadruk op vereenvoudiging van vormen en waardering voor de schoonheid van het materiaal. In haar werk verstillen vormen terwijl materialen juist hun mogelijkheden lijken te verruimen.
Yvonne Alting gaat uit van themaís uit de natuur, te herkennen in landschappen, water, vleugels en vogels. Veel wit, naturel en pasteltinten herinneren aan het polderlandschap, waar haar atelier ligt.
Zij werkt niet volgens een eerder uitgedacht plan, maar tijdens het werkproces vormt het zich. Daarbij verwerkt zij uiteenlopende materialen zoals stokjes. papier, aluminium, glasvezel en textiel. Deze materialen geeft ze een eigen uitstraling met verf of drukinkt. Ze gebruikt transparant nylondraad om de diverse materialen onopvallend te bevestigen.
Steeds op zoek naar hun onderlinge samenhang experimenteert Yvonne Alting graag met nieuwe materialen. Haar materiaalgebruik is zo verfijnd, dat de toeschouwer regelmatig een stapje naar voren doet om het werk van dichtbij te bekijken.
Haar werk is zowel plat als halfruimtelijk. Door de combinatie en afwisseling van transparante en dekkende materialen ontstaat er diepte en ruimte in haar werk, waarbij de lagen soms loskomen van de achtergrond. Deze ruimtelijke dimensie krijgt een extra spanning door de verrassende materiaalkeuze. Terwijl vormen in haar werk verstillen tot gevangen bewegingen vormen de materialen zich tot een dynamisch beeld.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Kunstuitleen Alkmaar / SBK Noord-Kennemerland, Alkmaar


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius