Cora Jacobs

De tassen van de Filippijnse Cora Jacobs staan bekend om het gebruik van verschillende natuurlijke materialen als palm, bamboe, jute, canvas, raffia, suikerriet, schelpen en exotische huiden. De combinatie van deze materialen, het design, de functionaliteit en ambachtelijkheid geven de tassen een elegante, levendige en vernieuwende uitstraling. De tassen zijn te beschrijven als Ecologisch-chic.

Cora Jacobs heeft in het verleden tassen ontworpen voor grote modehuizen als Yves Saint Laurent, Christian Dior en Givenchy. Zij wordt beschouwd als de pionier van de designertas in de Filippijnen.
+ + lees meer...

In de jaren’80 en ‘90 opende Cora Jacobs winkels in verschillende delen in de wereld waaronder Manilla, Singapore en New York. Haar tassen werden gekocht door bekende sterren als Elizabeth Taylor en Kim Basinger. Royals als Prinses Stephanie van Monaco, Koningin Sylvia van Zweden en de Prinses van Thailand hebben tassen van Cora Jacobs gedragen.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius