Paulus Kamp  (1945)  

Geboren in Tilburg. Woont en werkt in Amsterdam.

Iedereen kan schilderen. Ik doe het mijn hele leven al. Vanaf mijn 15e zat ik op de academie en sinds die tijd ben ik op reis. Het is een reis die geen eindbestemming heeft, wel stops kent en waarvan slechts vaag bekend is waar hij heenvoert. Met andere woorden: schilderen is voor mij antwoord geven op vragen die niet gesteld worden. Wil je enigszins een idee hebben van het doel dat je nastreeft, dan stel je jezelf de vragen. Hoe nadrukkelijker de antwoorden zijn op al je vragen, hoe groter de kans is dat je vastloopt. Dan moet je terug en opnieuw beginnen, verder gaan met je reis.
+ + lees meer...


De beste vragen die je kan stellen zijn vragen die met je zelf te maken hebben. Wat vind ik leuk, waar hou ik van, wat vind ik mooi en waarom. Tot 2004 heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met aquarelleren. Ik kon daarin het beste mijn gevoel kwijt. Vanaf 2004 heb ik een nieuw atelier en daar was meer plaats om met olieverf te kunnen werken. Het kompas van mijn reisbestemming nu staat op licht en donker, op olieverf in plaats van aquarelleren, op gelaagd schilderen alsof het aquarelleren betreft en om, via dat licht en donker, een zekere mate van abstractie na te streven. Die combinatie levert tot op heden altijd een soort van realisme op.

De serie fantasie dieren is ontstaan naar aanleiding van een groepstentoonstelling van de EXITART-groep op Kasteel Nemerlaer te Haaren (Noord Brabant) en is op dit moment te bezichtigen bij galerie Noordermeer te Enkhuizen

Voor meer informatie en werk www.pauluskamp.nl

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius