Jamie Baldridge  (1975)  

De fotograaf Jamie Baldridge werd geboren in het diepe zuiden van de Verenigde Staten waar hij een nogal saaie jeugd had. Een mogelijkheid om aan zijn verveling te ontsnappen vond hij onder andere in het boek ‘101 Sprookjes’ dat hij vond bij zijn oma op zolder.
+ + lees meer...

Hij besloot om zijn eigen verhaal te schrijven en dit werd het meesterwerkje ‘The Everywhere Chronicles’. Hij noemt het zelf: een reis naar verbeelding, een oefening in het ‘wat als’. Het is gebaseerd op de fictieve ontdekking van de reisjournalen en foto’s van ene Mr. Hogsmeath. Het speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw en beschrijft de bizarre ontdekking van een stad genaamd ‘Everywhere’.
De kleuren en textuur van de foto’s van Baldridge maken zijn werk zo intrigerend. De effecten bereikt hij door een combinatie van fotografie, 3D-imaging en Photoshop. Naast het Victoriaanse tijdperk in zijn beeldtaal haalt Baldridge inspiratie uit fotografen als Joel-Peter Witkin en Duane Michels en vooral ook uit schilders als Jan van Eyck, Delacroix, Margritte, Peter Brueghel de Oude, Jeroen Bosch en Rembrandt.

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Morren Galleries Utrecht, Utrecht


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius