Marie-Odile Savigny  (1960)

Marie-Odile Savigny (1960) studeerde in 1981 af aan de Nationale School van Toegepaste Kunst in Parijs. Niet lang daarna ging ze aan de slag in Nancy, bij de beroemde glasfabriek Daum. Hier worden al sinds het einde van de negentiende eeuw diverse technieken ontwikkeld voor de productie van sierglas, waaronder Pâte de Verre. Een procédé waarbij poederglas vermengd met kleurmiddelen in een vorm wordt gesmolten en vervolgens onder hoge temperaturen wordt verhit.
Door middel van deze techniek kan de glaskunstenaar meer als beeldhouwer te werk gaan en tot in detail de uiteindelijke vorm van het kunstwerk bepalen.
+ + lees meer...

Na een carrière van zeven jaar als ontwerper en modelmaker bij Daum is Marie-Odile Savigny de mogelijkheden van pâte de verre verder gaan onderzoeken en perfectioneren. In prachtige reliëfs, glaspanelen en objecten toont zij haar vakmanschap. De mensfiguren, die doen denken aan decoraties van middeleeuwse kathedralen, krijgen vorm in de schijnbaar zachte, halftransparante materie en het lijkt of hun ziel voor de eeuwigheid met het glas is versmolten.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius