Roland Maas  (1966)  

15 jaar geleden startte Roland Maas (1966) de zelfportrettenserie die de titel draagt ´ kunstenaar in atelier´, waarbij hij zich fotografeert op de verschillende werkadressen waar hij na het afstuderen aan de kunstacademie, genoodzaakt was te werken. De positie waarin de kunstenaar verkeerde was volkomen in strijd met de persoonlijke verwachtingen en maatschappelijke normen die gesteld werden aan het kunstenaarschap. De mythe van de mannelijkheid wat destijds het belangrijkste thema vormde in het werk van Maas werd opgevolgd door het nieuwe thema de mythe van het kunstenaarschap.
+ + lees meer...

De expositie bij Kunstpodium T toont naast de portrettenserie en autonome werken ook enkele toegepaste uitingen die onder het credo ´Have a new life for the artist´ ontstaan zijn en een vast onderdeel in het oeuvre van Maas zijn gaan vormen.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius