Roman Zakrzewski  (1955)  

Roman Zakrzewski (Polen, 1955) studeerde aan de kunstacademie van Krakau onder de supervisie van Jerzy Nowosielski. In al zijn werken is het portret van een vrouw het belangrijkste onderdeel, de achtergrond wordt meestal gevormd door een landschap of een gedeelte van een interieur.

Werk van Roman Zakrzewski is terug te vinden in privé-collecties in Polen, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Japan, Verenigde Staten, etc. Enkele jaren geleden werd Zakrzewski vereerd met een tentoonstelling in Japan waaronder etsen van Rembrandt van Rijn en schilderijen van Marc Chagall (zie bijlage).
+ + lees meer...

Zakrzewski: “In mijn schilderkunst zoek ik de eenvoud, harmonie en spirituele schoonheid van de mens. Grote meesters als Leonardo da Vinci, Rafaël, Botticelli en Modigliani inspireren mij. Hun kunst heeft de basis gelegd voor mijn artistieke vorming. Hun zoektocht naar absolute schoonheid is ook mijn streven naar absolute volmaaktheid. Ik geloof dat God de artiest heeft uitgekozen om de schoonheid van de kunst te tonen. Het is de plicht van de kunstenaar de grootste ethische en esthetische waarden te verdedigen en deze te vertalen in de realiteit van het moderne leven”.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius