Jean-Philippe Hausey-Leplat  (1950)

Geboren in NormandiŽ. Hij heeft deze regio nooit verlaten en woont en werkt er nog steeds. Naast het restaureren van oude Normandische kastelen en boerderijen in oorspronkelijke stijl, ontstond een tweede passie, namelijk het observeren van dieren in hun natuurlijk omgeving.
+ + lees meer...

Hij maakt veel fotoís en ontelbare tekeningen van dieren. Wanneer hij klaar is legt hij de tekeningen opzij en begint zijn feitelijke werk. Hij start met het maken van een basis silhouet in metaal die de vorm van het dier weergeeft en het geheel een stevige basis geeft. Daarna komen er verschillende lagen gebrand gips overheen. Het sculptuur wordt dan bedekt met stof dat komt van jute zakken van verschillende origine. Het zijn oude zakken gebruikt voor de cider/appel oogst en/of afkomstig van de boerderij.
Het volgende stadium is er een van herinnering en fijngevoeligheid om het dier zo neer te zetten dat het een natuurlijke uitstraling krijgt. Zijn gevoeligheid, zijn exacte kennis van de anatomie van het dier brengt ons met gemak naar een basale en een hedendaagse leefwereld.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius