Annemiek de Jager  (1970)  

Annemiek de Jager studeerde Plastische Vormgeving aan de AKI te Enschede. Bovendien studeerde ze, in het kader van een uitwisselingsprogramma, aan het San Francisco Art Institute. In 1993 haalde zij haar diploma.
+ + lees meer...

Annemiek´s werk is zelden klein van stuk. Indrukwekkende stellages, grote oppervlakken en gewaagde combinaties roepen zeer uiteenlopende reacties op: het maakt hoe dan ook emoties los. Al tijdens haar opleiding werkt Annemiek steeds meer naar het platte vlak toe. "Het leek alsof de beelden letterlijk en figuurlijk teveel ruimte innamen; alsof ze mij controleerden in plaats van ik hen". De helft van haar eindexamenwerk bestaat dan ook uit 2 ˝ dimensionaal werk: houten panelen, gecombineerd met foto´s, geschilderde foto´s en ready-mades, zoals speelgoed. Na haar eindexamen zet ze deze trend voort met wandobjecten waarin fotografie een steeds grotere rol gaat spelen. "Ik realiseerde me dat fotografie zo´n groot deel van mijn werk besloeg, dat ik wilde uitvinden of fotografie alleen geen krachtiger beeld zou opleveren." Annemiek concentreert zich een tijd volledig op het maken van foto´s. Na en paar jaar realiseert ze zich dat veel van haar idee‘n eenvoudigweg niet te fotograferen zijn. Dit doet haar besluiten deze idee‘n uit te werken in schilderijen. "Mijn liefde voor het fotografische en mijn fascinatie voor het monumentale is nog steeds in mijn werk terug te vinden. In schilderijen is het echter mogelijk om alles te combineren: fantasie, werkelijkheid, emotie en ratio. Niet alleen in het concept, maar ook tijdens het ontwerpen en schilderen is dat een heel proces, waar ik erg van ben gaan houden." Dit resulteert anno 2007 in kleurrijke schilderijen met een rode draad.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius