Thea van Haarlem 

Thea van Haarlem uit Voorschoten is na een opleiding kunstzinnige therapie haar grens gaan verleggen naar het kunstenaarschap. Bij de therapie was het werk dienstbaar aan het proces; bij het kunstenaarschap is het proces dienstbaar aan het resultaat. Op dit moment volgt zij de opleiding aan de kunstacademie te Leiden (4e jaars). Thea heeft al eerder geëxposeerd in Sassenheim, Den Haag, Brussel en Leiden.
+ + lees meer...

Over haar werk vertelt zij: ”Mijn schilderijen gaan over de polariteit dood en leven, licht en duister, verval en opbouw, zwart en wit. Ik laat graag een groeiproces zien: hoe kan het leven langzaam na de dood terugkeren, zoals dat in de natuur te zien is? Hoe verandert een zwart doek in samenhangende witte vlakken met bottenstructuren, bloedcellen en vlindervleugels? Dit onderwerp heeft ook mijn belangstelling: door eindigheid te integreren in het leven, wordt het leven meer geleefd”.
Het materiaal waarmee Van Haarlem werkt is de laatste tijd meestal olieverf. "Soms is de basis van acrylverf en daaroverheen komen verschillende lagen dunne transparante olieverf. Hierdoor ontstaat veel diepte. Vaak is het uitgangspunt een zwart doek, dat langzaam blootgesteld wordt aan het licht. Dat betekent dat laag voor laag witte verf en vervolgens roze en groen aangebracht wordt. Aanvankelijk is er een terughouding in het aanbrengen van deze kleuren, maar dat kan ook overgaan in een uitbundigheid van de glanskleuren rood en geel, groen en blauw". Links en rechts enkele voorbeelden.
Thea van Haarlem geeft ook cursussen in vrij schilderen, workshops over thema´s, maar ook cursussen van een week iconen schilderen in Ierland en Nederland. Daarnaast werkt zij als Educatief consulente in een academisch ziekenhuis.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius