Popco Bakkers  (1935)  

Geboren in Oegstgeest. Woont en werkt in Warmond.

Hij woont al vele jaren in Warmond waar hij meer dan 30 jaar werkzaam was in het onderwijs.
Zijn leven lang heeft hij getekend en geschilderd en volgde hij allerlei cursussen aan de Leidse teken- en schilderschool Ars Aemula Naturae.
+ + lees meer...

Scholing en vorming dankt hij echter vooral aan twee bekende kunstenaars, Arnold Smith en Piet van Boxel. Voor laatstvermelde had hij grote bewondering en een gevoel van ´kunstverwantschap´. Van 1980 tot en met 2004 was Bakkers lid van Ars in Leiden en deed hij mee aan de jaarlijkse ledenexposities. Het meest en het liefst exposeert hij in zijn thuisbasis: galerie Het Oude Raadhuis van Warmond.
Bakkers inspiratiebron is de natuur zoals die zich in de verschillende jaargetijden voordoet. Zijn onderwerpen vindt hij in de buurt: Warmondse dorpsgezichten en in de omgeving met de polders de plassen, de Bollenstreek en het Duingebied. Bovendien doet Bakkers ook inspiratie op tijdens zijn vakanties in Frankrijk. Hierbij drie voorbeelden.
De weergave is meest impressionistisch waarbij wordt nagestreefd om de stemming van het moment, een bepaalde weersgesteldheid of een bijzondere lichtval vast te leggen. Al het werk begint echter vooral met het kijken en het laten inwerken van de sfeer.
Om de ´schoonheidservaring´ vast te leggen moet vaak een lange weg worden afgelegd; een weg van zoeken, proberen, herstellen en weer opnieuw beginnen. Soms echter lukt het ook : ´ineens´ om in vorm, kleur en licht de ontroering te vangen. Een eigen stijl moet veroverd worden en is een groeiproces dat niet geforceerd kan worden. In het werken naar de natuur staat Bakkers in een traditie waarop hij wil voortbouwen.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius