Malie Baehr

Malie Baehr is grotendeels autodidact. Een paar jaar heeft zij geschilderd aan de Vrije Academie in Den Haag en een jaar heeft zij les gehad aan de Wackers Academie in Amsterdam. Maar het meest heeft zij geleerd in het atelier van schilder/beeldhouwer Hans Bayens. Daar vond zij de sfeer die zij zocht en waarmee zij zich verwant voelde. Verwantschap voelt zij ook met de schilder Isaac Israels.
+ + lees meer...

Haar toets is impressionistisch, haar manier van kijken ook. Momenten die zij waarneemt en die haar boeien legt zij vast in schetsboekjes of op klein formaat aquarelpapier. Papier en pen heeft zij altijd bij zich. Zij wandelt veel door Amsterdam en wandelt graag in de natuur. Omdat het bij haar gaat om mensen in hun natuurlijke omgeving heeft zij niet veel tijd om vast te leggen wat zij ziet. Daarom maakt zij ter plekke snelle schetsen die zij later gebruikt in haar atelier. Daar probeert zij de sfeer weer op te roepen waardoor zij getroffen was. In haar werk zijn kleur, lichtval en sfeer erg belangrijk. De vorm is daaraan ondergeschikt.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Art du Nord, Winsum


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius