Ewoud Bakker  (1982)  

Is ruimte wel drie dimensionaal, bestaat massa en leegte wel of is dit slechts onze ervaring en verbeelding? Wat nemen we aan om zo ons bestaan te rechtvaardigen? Hoe brengen wij onze realiteit tot stand en is deze relevant? Is wat we zien en ervaren de realiteit of schieten onze zintuigen tekort?
+ + lees meer...

Deze vragen stelt Ewoud voorop in zijn werk. Waarbij de vraag en de zoektocht belangrijker is dan het antwoord. Voor hem is schilderen een zoektocht naar de illusies van de realiteit. Massa en ruimte samen brengen naar een abstractie waarin ze samen smelten, zodat ruimte opnieuw gewaardeerd kan worden in verschillende vormen. Dit niet om het te benoemen, maar de verschillende potenties en vormen te kunnen inzien. Het moment dat hij iets benoemt en vaststelt is het moment dat de andere mogelijkheden worden uitgesloten. Er is niet één conclusie, de conclusie is altijd onderhevig aan verandering en verkeert in een amorfe staat.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius