Wiel Arets  (1955)

Geboren in Heerlen.
+ + lees meer...

Studeerde in 1983 af aan de TU Eindhoven. In het jaar daarna vestigde hij Wiel Arets Architect & Associates in Heerlen. In 1996 verhuisde het kantoor naar Maastricht. In 2004 werd er een tweede kantoor geopend in Amsterdam, en in 2008 een derde kantoor in Zürich. Wiel Arets heeft een aantal academische functies bekleed: van 1986 tot 1989 gaf hij les op de Academies van Bouwkunst van Amsterdam en Rotterdam, van 1988 tot 1992 was hij verbonden aan de Architectural Association London, van 1991 tot 1994 was hij gastdocent bij de Columbia University & Cooper Union in New York, de HAK in Wenen en de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen. Van 1995 tot 2002 was hij decaan van het Berlage Instituut Rotterdam en hij bekleedde tot 2009 het Berlage Instituut-hoogleraarschap aan de Technische Universiteit Delft. In 2004 aanvaarde hij een hoogleraarschap aan de UdK in Berlijn.

In de studio’s in Maastricht en Amsterdam, Nederland en in Zürich, Zwitserland, onderzoekt en produceert Wiel Arets Architects ruimte in reactie op het leven, de mogelijkheid van de functie, het karakter van de locatie en de aard van het materiaal. Wiel Arets Architects heeft bijzonder veel ervaring op het gebied van urbanisme en openbare, private en nutsgebouwen in alle formaten. Daarnaast ontwikkelt de studio unieke producten voor beperkte en massaproductie in samenwerking met vooraanstaande designfabrikanten.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius