Paco Raphael  (1975)

Geboren in Den Haag.

Paco Raphael combineert digitale kunst met traditionele kunst. Zijn werk begint op de computer en wordt in een later stadium nabewerkt met andere materialen zoals stencils, sjablonen, verf en stift .

Zijn werk kan het best omschreven worden als een mix van digitale grafische kunst, fotografie en verf.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als grafisch ontwerper bij ontwerp -en reclamebureaus besloot hij de overstap te maken om zich meer te richten op zijn eigen creatieve uitspattingen, kunst en design.
+ + lees meer...

Op dit moment werkt Paco Raphael als grafisch kunstenaar voor opdrachtgevers nationaal als internationaal. Zijn werk wordt gebruikt voor uitéénlopende doeleinden zoals tijdschriften, meubelstukken, kunstobjecten.

Kenmerkend is zijn stijl, urban Amerikaans met een hoog gehalte erotische -en sierlijke elementen. Soms erg illusierijk, dynamisch, kleurrijk en lichtelijk erotisch getint. De jaren vijftig, zestig en zeventig in Amerika vormen een van zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Oude cinema’s, affiches, grafische kunst en muziek uit deze tijd zijn nauw met elkaar verbonden. Dagelijks verzamelt Paco Raphael foto’s en andere materialen die hij kan gebruiken in zijn creaties.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Kunsthuizen Nederland, Galeries & Kunstuitleen, Leiden


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius