Marina Maas

Marina Maas | tekeningen en keramiek

De thematiek van de tekenkunst van Marina Maas zijn naakten naar levend model. Snelle modelschetsen werkt ze in een persoonlijke vormentaal uit tot tekeningen met een grote zeggingskracht. Ze werkt graag in natte verf of inkt in verschillende materialen, zoals verdunde acryl, krijt en inkt. Snel en direct reagerend op het beeld wat onder haar handen ontstaat. Meestal blijven de tekeningen figuratief, maar in de details neigen ze vaak tot abstractie.
+ + lees meer...

Soms snijdt zij ´haar modellen´ uit papier, waardoor een meer grafisch beeld ontstaat,maar met dezelfde spanningsboog als haar meer schilderachtige werk.

Marina Maas heeft in een creatieve carriére van zo’n 20 jaar zichzelf recent de vrijheid gegeven om haar vrije werk te ontwikkelen tot dit temperamentvolle tekenwerk met toepassingen op porselein. Een selectie van tekeningen zet zij met de hand op porselein of op handgevormde objecten. Ze benadrukken op een verrassende wijze de eigenheid van haar tekenwerk en vormen gezamenlijk een nieuwe eenheid. Deze zijn in kleine oplagen beschikbaar onder de naam Terra Marina.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius