Valérie van Dam  (1965)

Valérie van Dam (Nijmegen, 1965) heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ´s-Hertogenbosch. Van Dam woont in Lent en werkt in Elst.
+ + lees meer...

Valérie van Dam maakt twee- en driedimensionaal werk. Schilder-/tekenwerk is de basis waaruit haar ruimtelijke werk ontstaat. Haar installaties/sculpturen beschouwt ze als tekeningen in de ruimte. Al haar werk is zowel het gevolg van onderzoek als een onderzoek zelf. Een onderzoek naar ruimte, kleur, de onderlinge relatie tussen objecten (harmonie...), de eigen werkelijkheid van een bepaald werk in relatie tot zijn omgeving. Telkens is er de spanning tussen bewust en onbewust handelen.

Van Dam: ´Mijn denken uit zich in het geven van tekens, wat men de eigenschap zou kunnen noemen van iets (het onbenoembare), dat van het object uitstraalt. Het denksysteem dat ik nastreef is een imaginaire ruimte waar de objecten van mijn denken in gedompeld worden. Ik wil niets zeggen over het zijn van de dingen maar ze zelf aan het woord laten om zo te laten zien wat in ze leeft; dingen die niet anders dan uitgesproken dienen te worden, worden uitgesproken. In de imaginaire ruimte ontmoeten identiteit en vorm van het object elkaar. Het spreken van de objecten zelf en mijn handelen (als versterking en vergroting van de identiteit van het object) wisselen elkaar af: de identiteit wordt zo vorm. De identiteit is in de imaginaire ruimte manifest gemaakt.´

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende kunstuitlenen hebben werk in hun collectie:
Kunstuitleen │ galerie Beeldend Gesproken, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius