Helga Paetzold  (1933-1990)

Geboren in Friedeberg, Niederschlesien. Overleden in Sittard.

De indrukwekkende tapijten die de weefster Helga Paetzold tussen 1955 en 1990 vervaardigde zijn van monumentale afmetingen.
Haar hele leven werkte zij volgens de traditionele weeftechniek, die zij tot in detail perfectioneerde. Zo was zij in staat haar meest genuanceerde gedachten in wol tot uitdrukking te brengen.
+ + lees meer...

In plaats van de gebruikelijke methoden om een gedetaileerd ontwerp zo exact mogelijk te laten naweven, bracht zij het creatieve proces terug naar het weefgetouw. Het ambacht zelf werd weer kunst: juist tijdens het werk ontstonden de definitieve vormen en kleurschakeringen. Inspiratie putte zij in de loop der jaren uit de spontaniteit van de kinderwereld, de groei- en bloeikracht van de natuur en poŽzie.
De tapijten uit de laatste tien jaar vormen een aangrijpende reeks waarin de verschrikkingen van het menselijk leven centraal staan.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds kort weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de rechter kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Benno Tutein Nolthenius