Rodrigo Saramago

Rodrigo Saramago hield er op erg jonge leeftijd al van te spelen met materialen en hun vormen te veranderen. Tijdens de kunstlessen in zijn jeugd bezorgde het bevrijden van figuren, die in kleine stukjes krijt ‘leefden’, hem veel plezier. Rodrigo Saramago is een bevlogen kunstenaar die onvermoeibaar met metaal werkt, dat hij een bijzondere en lichte hoedanigheid meegeeft.
+ + lees meer...

Saramago maakte zich de expressieve mogelijkheden van brons eigen door de lichtvoetigheid en bewegingen te verkennen in heel iele figuren. Zijn sculpturen stralen kracht uit door de balans waarin één figuur de andere ondersteunt, en waardoor een prachtig expressief ballet ontstaat. Onderlinge afhankelijkheid toont zich impliciet in menselijke ervaringen. Niemand is alleen.

Deze kijk op de aard van de mens is wat Saramago fascineert en wat deze unieke kunstenaar tot het maken van zijn creaties beweegt. Hij gelooft heilig in onze menselijke kwaliteiten en droomt van een wereld die méér in balans is, waarin iedereen elkaar als gelijke ziet. Rodrigo Saramago noemt zijn sculpturen graag "Ketens van het Goede". Ketens waarin iedereen elkaars hand vasthoudt of ondersteunt, en deze beweging, deze wens om werkelijk samen te zijn, maakt de balans in het werk van Saramago mogelijk.

Rodrigo Saramago exposeerde zijn werken in galerieën in Europa en Brazilië en nam deel aan de New York Art Expo. Zijn sculpturen worden over de gehele wereld verzameld.

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
AbrahamArt.com, Eindhoven


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)