Paul Thomas Lavender  (1980)

Paul Thomas Lavender (31) uit Warmond is van jongs af aan met tekenen en schilderen in de weer. Na de middelbare school studeerde hij een tijdje aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, maar dat bleek niets voor hem. Hij wilde een eigen stijl ontwikkelen zonder tussenkomst van anderen; experimenteren en alles zelf ontdekken. Hij is - met andere woorden - autodidact.
+ + lees meer...

Sinds 2004 maakt Lavender schilderijen in de stijl zoals die in galerie Het Oude Raadhuis te zien. Hij zegt daarover: "Mijn stijl laat zich het beste omschrijven als een combinatie van beelden over objecten, gebouwen en de natuur, waaraan toegevoegd mijn fantasie. Op een graffiti- en striptekeningachtige wijze, geïnspireerd door de oude glas-in-lood-techniek. Als kind al werd ik gefascineerd door het zonlicht dat door het glas scheen. Vandaar de kleuren met zwarte omlijning in mijn werk. Een ander element dat vaak in mijn schilderijen terugkeert is de combinatie tussen het enigszins strakke en stugge van de gebouwen en mensenwereld en anderzijds de speelse, losse, dynamische lijnen van de natuur en haar versieringen. Dit is de wereld zoals ik die ervaar. De natuur die - ondanks alle plannen die de mensen maken - haar eigen gang gaat. In wezen twee verschillende werelden die naast elkaar bestaan, maar die tegelijkertijd toch één zijn".
Over de totstandkoming van zijn werk zegt hij: "Eerst maak ik een tekening op het met primer bedekte hardboard of een stuk andere houtsoort, waarna ik alle afzonderlijke vakjes met acrylverf inkleur. Vervolgens zorg ik met Oost-Indische inkt voor de zwarte omlijningen. Tenslotte breng ik de vernislaag aan. Het maken van mijn werk is voor mij een hele spirituele ervaring omdat mijn gedachten volledig afdwalen bij wat ik doe. Het scheppen van andere werkelijkheden geeft mij een machtig gevoel".

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius