Fransca van Haaster  (1960)  

Fransca van Haaster (Lisse, 1960) noemt zich Žde beeldenfluisteraarŽ. Zij werkt autonoom maar ook in opdracht aan ambachtelijke projecten (restauratie, gevelstenen, grafbeelden e.d).
+ + lees meer...

In een toelichting zegt zij: "Wat mij in zowel vrij als ambachtelijk werk boeit is de taal van vorm en beeld. Ik luister naar wat zich wil laten uitdrukken, de taal van de vorm zelf, het spelen met ritme, het gevoel van muziek dat je krijgt als je ogen de vormen in een beeld volgen". En: "Vormgeven is als muziek schrijven, componeren! Het onderwerp de kapstok waaraan je je beeldtaal hangt! Het kijken naar mensen, gezichten, het meedansen met de vormen, daar wordt je blij van! Het menselijk lichaam lijkt zo perfect gecomponeerd, dat als je ogen de vormen volgen, er welhaast een dans lijkt te ontstaan, een vioolstreek, een lied".

Fransca van Haaster leerde theorie en praktijk aan de Vrije Academie in Den Haag, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in dezelfde stad en de Wackers Academie in Amsterdam. Daarnaast volgde zij diverse cursussen model, portret en steenhouwen.

In 2008 studeerde zij af aan de KABK.

Eerder exposeerde zij onder meer in het Stadsbouwhuis in Leiden.

Zie voor meer informatie haar website: http://www.beeldenfluisteraar.nl/

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius