José Alberto Marchi  (1956)

´White is not the absence of color. It’s the fullness of light. Silence is not the absence of sound. It is the presence of stillness.’

De Argentijnse kunstenaar en componist José Alberto Marchi (1956) vermeldt deze uitspraak van de moderne componist John Luther Adams op zijn website, omdat het de kern raakt van de filosofie achter zijn picturale én muzikale composities.
+ + lees meer...

Op het eerste gezicht doet het werk van Marchi denken aan de schilderijen van de Franse barokschilder Georges de la Tour (1593-1652), waarin een enkele kaars als lichtpunt in de duisternis de zo kenmerkende dramatiek van het chiaroscuro creëert. Echter, in zijn werk gaat Marchi een stap verder.
Hij speelt met verdwijning door middel van dematerialisatie van beeld en geluid en brengt de schilderkunst terug tot de essentie, tot het creëren van tastbaarheid door middel van licht en donker en ‘The rest… is Silence’.

Opleiding:
National School of Visual Arts Manuel Belgrano
National Academy of Fine Arts Prilidiano Pueyrredón

Exposities:
Podewil, Centrum van Hedendaagse Kunst, Berlijn 2004
Gallery Zubarán, Buenos Aires 1992-2001
Dubendorf, Zwitserland 2006-2007

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius