Harry de Haan

Mijn respect voor de natuur, het gehele universum en het menselijk handelen in dat alles, vormen de inspiratiebron voor mijn schilderkunst.
De natuur en alles wat er mee te maken heeft zit zo perfect in elkaar, op veel menselijke “schoonheidsfouten” na dan, dat het mijn inziens niet zomaar is ontstaan. Uitgaande van de werkelijkheid zijn de fantasie, de emotie en de intuïtie de belangrijke elementen waardoor ik mij laat leiden.

Graag werk ik op de scheidslijn van ´het is wat of wat is het´.
+ + lees meer...

Op het moment suprème ontstaan er verrassende elementen in de composities. Soms ontstaan er gezichten in mijn werk. Zelf zie ik dit als de vele gezichten van het leven. Ook in de dierenschilderijen zijn vaak de menselijke trekken herkenbaar.
In mijn abstract-figuratief werk breng ik vaak in de eerste lagen symbolen, letters, cijfers etc. aan. Dat noem ik de ´oerlagen´.
Omdat wij mensen immers ook onze onderlagen hebben. Daarom ben ik ook gefascineerd door de "code" van ons bestaan, waar de wetenschap nog steeds naar op zoek is.

Ik schilder met: acryl, lakverf, inkt, spuitverf, olieverf en aquarel. Op papier, canvasboard of mdf maar vooral op doek/linnen.
Ik werk ook in opdracht, mits de technieken en stijl van schilderen het toelaten.
Ik woon en werk in de provincie Friesland,en ben lid van de NABK.(De Nationale Associatie Voor Beeldend Kunstenaars).

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie ARTnivo, Almere


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius