Angelique Mathijssen  (1968)  

Inspiratie haalt Angelique Mathijssen uit ontmoetingen die bij haar een gevoel van een-zijn teweegbrengen. Ontmoetingen waarbij ze even haar adem inhoudt, omdat het zo ‘klopt’: het landschap, de mensen, de dieren…
+ + lees meer...

Haar reizen naar het noorden van Noorwegen zijn een grote inspiratiebron. Geïsoleerd van het leven van alledag en opgenomen door de machtige natuur, komt ze dichter bij zichzelf. De spontane momenten in het landschap, zoals het treffen met een dier dat uit het niets opduikt en vlucht uit haar blikveld, zijn de inspiratievonken die haar aanzetten tot werken. Ook dichter bij huis zijn er bijzondere gebeurtenissen met de mensen en dieren om haar heen.

Waar Mathijssen haar inspiratie ook vandaan haalt, in haar werk is er altijd, soms letterlijk, een deel van haarzelf terug te vinden. Haar schilderijen: kleurrijk, figuratief en vaak verhalend, zijn zelfportretten waarin een weerspiegeling doorklinkt van dat wat haar raakt…

Ze werkt voornamelijk in acryl en olie op doek. Op paneel gebruikt ze tevens collagetechnieken.

De materiaalkeuze ondersteunt haar zoeken naar evenwicht (en tegelijk naar een spanningsveld) tussen realistisch uitgewerkte details enerzijds en meer grafische details en achtergrond anderzijds.

Angelique Mathijssen maakt ook portretten in opdracht.
Neemt u hiervoor contact op met haar via angelique.mathijssen@chello.nl.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius