Elise Le Pair  (1985)  

Natuur, structuren en materie hebben haar interesse. Uit de natuur haalt zij de beleving die ze ondervind als ze zich in de omgeving van natuur begeeft. Natuurverschijnselen en de impact ervan drijven haar tot het maken van werk.

Voor de materie hanteert ze: alles kan materiaal zijn. Intuďtief selecteert ze de materialen op potentie van wat het kan worden. Al komen de materialen die ze gebruikt in een aantal punten overeen, ze hebben een economische, laagwaardige status. Het zijn verbruiksmaterialen en oorspronkelijk voor functioneel gebruik bedoeld; tape uit videobanden, bakpapier en schuursponzen.
+ + lees meer...

In haar werk gaat ze op een associatieve manier met haar onderwerp om. Zo ontstaat er een werk met als materiaal; aluminiumfolie. Haar directe associatie hierbij is de zee, wat resulteert in een vijf vierkante meter aluminium vlak op de vloer met als titel ‘Hollands Licht’. Het werk past zich qua vorm en inhoud constant aan, aan de context waarin het zich bevindt. 


Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius