Simone van Maurik  (1969)  

Naast het maken van vrij werk is Simone van Maurik ZZPer en maakt ze werk Žin de ruimteŽ: 3-dimensionale ontwerpen zoals interieurontwerp, decorbouw en tentoonstellingen.

De term die het meest bij haar past, is ontwerper van verbeelding. Mensen en hun gedragingen inspireren en verbazen haar al jaren. Wat zijn mooie mensen, wat zien we als lelijk en wat voelen we erbij? Zonder te oordelen of een antwoord te geven heeft ze beelden gemaakt, die de kijker slechts verbazen en verrassen. Voor die beelden werd ze genomineerd voor de Drempelprijs. Blijkbaar riep het een essentieel gevoel op.
+ + lees meer...

De fascinatie voor mensen is blijvend. Ze tekent bijvoorbeeld al jaren mensen op terrasjes, in restaurants en aan het water. Die werkt ze uit in de oude etstechnieken, de technieken die bijvoorbeeld Rembrandt ook gebruikte.
Simone voegt aan de beelden iets vreemds toe, iets surrealistisch, zodat de beschouwer verbaast kan worden en zijn eigen interpretatie er aan kan geven. Door haar fascinatie voor oude ambachten komen zo het beeldende, illustratieve en het etsen mooi samen in haar werk. Ze blijft graag werken in opdracht voor en met mensen, zodat ze die ontmoetingen en ervaringen kan verwerken in haar vrije werk.
De wereld verbaast, haar beelden hopelijk ook.


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius