Wim van Maurik  (1941)

In de jaren 70 werd Wim van Maurik geļnspireerd door het leven van insecten en vlinders om ons heen. Hij is toen begonnen aan een serie pentekeningen over dit onderwerp. Die kleine wereld vergroten en zichtbaar maken was voor hem een verrassing. Soms gebruikte hij een vergrootglas om de details te kunnen zien.
+ + lees meer...

Vanaf 2008 is hij weer begonnen met schetstekenen. Hoofdzakelijk personen. Soms ook wel dieren. Met een schetsboekje , dat inmiddels altijd meegaat, maakt hij snelle schetsjes van bijzondere mensen. Mensen met bijzondere gedragingen, uitdrukkingen, gevoelens, kleding en omstandigheden in dagelijkse situaties. Hij doet dit o.a. tijdens lange fietstochten door Europa.
Wim tekent dan met pen en niet met potlood om zichzelf te dwingen snel te werken om vooral de essentie vast te leggen in de eenvoud. Later thuis maakt hij dan uiteindelijk de combinatie pen – potlood - en pastelpotlood in de tekening. Soms eenvoudig bewerkt, soms meer gedetailleerd en in dit proces is hij zichzelf nog steeds aan het ontwikkelen.


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius