Hendrik Adriaan van der Wal  (1882-1963)

Van der Wal volgde zijn opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers en de Rijksschool voor Kunstnijverheid, beiden in Amsterdam. Daar kreeg hij les van August Allebé, Antoon Derkinderen, Nicolaas van der Waay en Pieter Dupont.

We kennen hem voornamelijk als graficus, schilder, tekenaar en etser met een voorliefde voor landschappen, havengezichten, stadsgezichten, stillevens, figuurvoorstellingen en portretten.
+ + lees meer...

Van der Wal maakte in de periode 1930 - 1960 vele studiereizen naar Zuid-Frankrijk en bezocht daar onder andere Cassis sur Mer, Cagnes, Antibes en Menton. In 1932 werd hij onderscheiden met de medaille ´Officier de l´Académie Française´.

De kunstenaar was lid van Arti et Amicitiae en Sint Lucas in Amsterdam en als leraar verbonden aan de Academie voor Kunstnijverheidsonderwijs. Daar gaf hij o.a. les aan: Jan Battermann, Theo Beerendonk, Cor Heeck, Jan Peeters, Jan Sluyters jr. en Barend van Tongeren.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius