Jan Hauwert 

Jan Hauwert woont en werkt in Poortugaal. Hij maakt schilderijen, tekeningen en collages op papier en op doek. Daarnaast bouwt hij keramiek objecten die veelal gemaakt zijn van plakken klei, samengevoegd met slib tot objecten. Zijn inspiratie vindt hij in vooral in zijn medemensen en tijdens zijn reizen door allerlei landen en landschappen. Het begon met het landschap uit zijn jeugd, water en lucht in enorme volumes, het open West Friese polderlandschap. Later zijn daar de bergen bij gekomen die, met hun robuuste karakter, een bepaalde intimiteit en bescherming geven.
+ + lees meer...

Jan Hauwert is gefascineerd door mensen, hoe ze zijn, wat ze doen en hoe ze samenleven, hun rituelen en verhalen. Zijn indrukken en ervaringen vertalen zich in een tekening, een schilderij of een kleiobject. Daarbij hoort een veelzijdigheid aan vormgeving. De ene keer wat streng en sober, de andere keer uitbundig en veelvormig. Als kind van de jaren ’60 houd hij van kleur en veelvormigheid, maar het leven kent vele fasen en dat vertaald zich in mijn werk: ‘Het leven, ach ja, het leven transformeert!”
Jan Hauwert is in 1991 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie Den Haag en lid van de Kunstkring Albrandswaard en van de Regio Art Rijnmond. Vanaf 1975 heeft hij diverse groeps- en solotentoonstellingen gehad en zijn werk is opgenomen in diverse particuliere collecties.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)