Spencer Tunick  (1967)  

Geboren in Middletown, New York, USA. Woont en werkt in Brooklyn.

Opleiding
BA from Emerson College, Boston
+ + lees meer...

Beeldend kunstenaar Spencer Tunick heeft internationaal naam gemaakt met zijn installaties in de openbare ruimte met grote aantallen naakte mensen als model. Spencer Tunick legt met fotografie en video naakte figuren vast met de openbare ruimte als decor. De creatie van zijn installaties lijken op indrukwekkende filmsets of performances, met Tunick als regisseur. Tunick’s doorlopende kunstproject staat symbool voor vrijheid. Zijn beelden zijn abstracties die uitdagen om anders tegen naaktheid en privacy aan te kijken. Zijn foto’s en video’s vormen de getuigen van deze openbare gebeurtenissen. Tunick heeft wereldwijd indrukwekkende installaties gemaakt, waaronder in Barcelona, Buenos Aires, Brugge, Londen, Melbourne, New York en Sao Paulo.

In 2007 heeft Spencer Tunick in opdracht van Dream Amsterdam Foundation kunstprojecten voor de internationale kunstmanifestatie DREAM AMSTERDAM gerealiseerd.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Fondation Francès, Senlis

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Alex Daniels - Reflex Amsterdam, Reflex Modern Art Gallery, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius