Bernard Damiano  (1926-2000)

Geboren in Cuneo Italië.

Bernard Damiano begon op 20 jarige leeftijd lessen te volgen bij de beroemde schilder Giulio Boetto op de Academy Albertina in Turijn.
In 1948 startte hij met beeldhouwen in steen en marmer in de Roya -Vallei, daar ontmoette hij zijn vrouw Giselle Tordjnam en verhuisden zij naar Nice.
Van 1948 tot 1951 werkte hij regelmatig in Vallauris, (waar hij ook met Picasso werkte) Villefranche-sur-mer en Nice.
In 1958 had hij zijn eerste solo tentoonstelling bij Gallerie Longchamp Mooi Teine.
Vanaf 1960 tot 1965 had hij regelmatig tentoonstellingen aan de Franse Rivièra.
+ + lees meer...

Na zijn succesvolle tijd aan de Rivièra, besloot hij om met zijn gezin naar Parijs te verhuizen, hij woonde in die tijd in Montmartre.
In 1974 wordt hij Frans staatsburger, zijn successen beleeft hij in deze tijd zowel in Nice als in San Remo, Italië.
In 1984 exposeerde hij in het cultureel centrum van Milaan, de kunstcriticus John Testori kocht werk van Damiano en verzorgde een catalogus van zijn werk.
Van 1987 tot 1992 heeft hij tentoonstellingen door heel Europa.
Met deze tentoonstellingen werd zijn werk bekend en gewaardeerd door vele particuliere verzamelaars.
Zijn werk hangt ook in musea van Stockholm, Toronto, Zurich, Moskou en in het Kulturkampf in Berlijn. In 1995 heeft Bernard Damiano een belangrijke Italiaanse expositie in Rocca Umbertine.
De tentoonstelling is geheel samengesteld door Martina Corgnati een bekende kunstcriticus, de catalogus wordt gepubliceerd in Dall´Electra.
Zijn grote doorbraak kwam 1998 met de tentoonstelling "Lumière bleue" bij Galerie Art"7 in Nice, met een belangrijke bijdrage van de fotograaf Frederic Altman, de dichter Andre Verdet en Anne-Marie Moussiegne Villeri.
In 1999 heeft hij een overzicht tentoonstelling "De schilder en zijn werken" in het Centro Cultural Arstistic Bertello van Borgo San Dalmas (Cuneo).
In Cuneo is thans een museum met een vaste collectie van zijn werk.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius