Sung-Young Park 

Sung Young Park begon haar opleiding in de ‘fine arts’ in Seoul, Korea in 1991. In 1997 verhuisde zij naar Londen, waar zij in 2006 haar “Professional Doctorate Fine Art” behaalde aan de “University of East London”.
+ + lees meer...

In haar werken daagt Sung Young de algemeen erkende figuratie uit. Zij zoekt een beeldtaal die het haar mogelijk maakt het begrip ruimte te verbeelden als een concept dat zich tussen fysieke omgeving en psychologische ideeën over ruimte en tijd begeeft. Het gaat haar vooral om het scheppen van beelden die haar dagelijkse leven, haar persoonlijke ervaringen en herinneringen en haar onderbewuste weerspiegelen. Dit maakt het mogelijk haar autobiografische ervaringen in bizarre en onwerkelijke orde naast elkaar te plaatsen, om zo tot het gewenste beeld te komen.
Het werkproces begint met het tekenen van beelden die ze selecteert uit alledaagse voorwerpen, foto’s, tijdschriften, haar eigen werk en haar verbeelding. Ze combineert de beelden vervolgens op een eigenzinnige manier. Het eindresultaat brengt ze direct over op het doek. In een decoratieve stijl, met een zeer nauwkeurige schildertechniek. Zij maakt daarbij gebruik van figuratieve en abstracte geometrische vormen, platte kleurvlakken, harde hoeken en een dubbelzinnige beeldtaal.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Art Gallery O-68, Velp


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

(advertentie)