Franz Gailliard  (1861-1932)

Geboren in Brussel. Overleden in Sint-Gillis. Kunstschilder, aquarellist, pastellist, graficus, etser en lithograaf.

Hij genoot zijn opleiding aan de Academie van Brussel onder Jean-François Portaels, Joseph Stallaert, François Bossuet en Paul Lauters. Hij had enkele studiegenoten die later ook zeer bekend zouden worden: James Ensor, Leon Frédéric en Fernand Khnopff.
+ + lees meer...

Hij werd in 1887 bevriend met de Amerikaanse kunstschilder Whistler, die hij rondleidde in Brussel. Hij gebruikte in 1891 als eerste de sprenkelmethode. Hij ontmoette gedurende zijn reizen naar Parijs en Berlijn de belangrijkste kunstenaars van zijn tijd. Hij liet zich omgeven door kunstenaars, musici en figuren uit de wereld van esotherie en occultisme. Hij had willen toetreden tot de Brusselse kunstkring les XX maar werd niet toegelaten

In 1897 maakte hij een portret van koning Chulalongkorn van Siam gedurende zijn officieel bezoek aan België.

Zijn schilderijen worden aanvankelijk gekenmerkt door een neo-impressionistische toets en later door een sterk luminisme.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius