Maria del Carmen Aguilar Farfan

Maria del Carmen Aguilar Farfan (54), afkomstig uit Huaral-Lima, Peru, is in 1990 naar Nederland gekomen, woonde eerst in Hoofddorp en sinds 2007 in Alkmaar. In Nederland heeft zij bij verschillende ateliers lessen gevolgd en de opleiding gedaan bij de Kunstacademie te Haarlem. Het materiaal dat zij in haar schilderijen verwerkt is acryl, structuurverf, bladgoud, veren en stoffen uit Peru. De intense, heldere en vrolijke kleuren verraden haar afkomst, zoals de kleuren van de klederdracht uit Peru, die nog feller moeten worden om in de ziel door te dringen en daardoor een explosie van emoties naar de toeschouwer zullen veroorzaken.
+ + lees meer...

De essentie van het schilderen ligt voor haar in de weergave van haar persoonlijke indruk van haar omgeving of innerlijk. Bij het maken van een landschap is het niet interessant om een kopie te maken van datgene wat al bestaat, maar het is een uitdaging om te voelen wat haar nu zo precies raakt in dat landschap of die persoon, en dat weer te geven in een nieuwe creatie, die vol beweging is en een directe uitdrukking in de verf van haar gevoelens.
Sinds 1995 heeft Maria del Carmen exposities gehad bij diverse instellingen, bibliotheken en galerieŽn, voornamelijk in Noord-Holland.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius