Marc Rammeloo 

Marc is afgestudeerd bouwkundig architect. Door zijn opleiding kreeg hij te maken met vormgeving en daardoor ook met compositie, kleur, esthetiek en ontwerpen.
Architectuur is de meest gebonden vorm van kunst. Binnen een kader van mogelijkheden en regels wordt er verwacht een ‘mooi object ’ te realiseren. Door te schetsen en zo een herkenbare ‘werkelijkheid’ proberen te laten zien, kan hij zijn cliënten laten zien hoe een ruimte er uit zou kunnen komen te zien, en hoe die beleeft kan worden.
Vanuit de tekenlatten kwam hij via een modeltekengroep in aanraking met het tekenen uit de ‘vrije hand’ en met rondere vormen.
+ + lees meer...

Deze hobby groeide uit tot de vele kunstuitingen in het heden. Niet het diepzinnige of de complexiteit van de wereld is het thema in zijn werk, wel het streven naar een kleurrijke eenvoud.
Wat hem in de kunst fascineert komt waarschijnlijk via zijn studie.
De bijna verplichte gebondenheid van de architectuur heeft hij zo los kunnen laten en heeft hij in zijn werk de vrijheid van het artistieke gevonden. Dit uit zich o.a. door vrijere en vaak ronde lijnen en de natuuruitingen die opduiken in zijn schilderijen

Wanneer is iets open of dicht, verhouding tussen rond en strak, blokken en staven, of juist helemaal geen gebondenheid, dat is wat Marc fascineert. De juiste verhouding en balans vinden en ondertussen juist loslaten waar hij ooit toe was gedwongen. Het midden tussen deze extremen opzoeken levert het spanningsveld op dat hem intrigeert. Dit vind je dan ook overal terug in het kleurgebruik.
‘Als de juiste lijn er maar bijstaat’ is hierbij zijn motto.

Hoe raar het ook klinkt: een goede lijn overruled bijna alle foute lijnen.
En juist door de foute lijnen te laten staan, wordt de schets menselijker.


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius