Eero Aarino  (1932)  

Geboren in Helsinki.

Finse binnenhuisarchitect, die bekend is van zijn innovatieve meubilairontwerpen in de jaren 60, in het bijzonder zijn plastiek en glasvezelstoelen.

Zijn Asko-stoel, die na de meubelbeurs van 1966 in Keulen, wereldbekendheid verwierf, was de eerste uit glasvezel vervaardigde stoel.
+ + lees meer...

Aarnio studeerde aan het Instituut van Industriële Kunsten in Helsinki, en begon zijn eigen bureau in 1962. Het volgende jaar introduceerde hij zijn Ball Chair, een hol gebied op een tribune, open aan één kant om een persoon toe te staan om binnen te zitten. Ook zijn Bubble Chair is bekend, een van doorzichtig plexiglas gemaakte halve, open bol, die aan een ketting aan het plafond hangt. Deze zijn nog steeds in productie. Andere innovatieve ontwerpen omvatten zijn drijvende Pastille Chair en de stabielere Tomato Chair. Later in zijn leven hervatte Aarnio het gebruik van traditionelere materialen zoals hout.

In the 1960s, Eero Aarnio began experimenting with plastics, vivid colors and organic forms, breaking away from traditional design conventions. His now iconic plastic creations include the Ball (1963), the Pastil (1968), and the Bubble (1968) chairs which echo the pop culture and spirit of their time. Many of Aarnio's works are included in the world's most prestigious museums, including Victoria and Albert Museum in London, MoMA in New York and Vitra Design Museum in Weil am Rhein.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius