Carri Harwig  (1988)

Carri Harwig (1988)
Freedom of Movement - Bewegingsvrijheid
Vervoertuig voor de bezoekers van gevangenisdorp Veenhuizen.

In een omgeving zoals gevangenisdorp Veenhuizen, waarin kaders, grenzen, gedragsregels en straf de boventoon voeren is het juist interessant te kijken waar er ruimte zit om te bewegen en vrijheid te ervaren.
Veel bezienswaardigheden liggen verder uit elkaar dan een prettige loopafstand. Om het toch aantrekkelijk te maken om alles te bekijken ziet Harwig een mogelijkheid om vervoer aan te bieden binnen Veenhuizen met als startpunt het gevangenis museum.
+ + lees meer...

Als contrast met het onaangename gevoel van opgelegde beperkingen en onderdrukking heeft zij een manier van vervoer ontwikkeld die vrijheid en blijdschap oproept door middel van vrolijke kleuren en nieuwsgierig makende vormen. De vervoertuigen zijn geďnspireerd op landbouwvoertuigen, vanwege het landbouw en veenwinning verleden van Veenhuizen, gemixt met speeltoestellen zoals de glijbaan, het klimrek en de schommel heeft geleid tot een nieuwe soort vervoermiddel. Er ontstaat een relatie tussen een historische plek en een nieuw soort plezierattractie.

‘Ik zie vrijheid, in beweging. Niet stilstaan, maar prikkelend, inspirerend en speels. Letterlijk spelende beweging ‘
Optimistische, Mogelijkheid Bedenker Carri Harwig

Carri Harwig is in 2014 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en in 2008 aan de Cibap in Zwolle.
Nominaties en Awards:
2007 Gouden Pauw en Benelux Pop Award.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius