Lise Sarfati  (1958)

Geboren in Algerije. Woont en werkt in Parijs. Fotograaf.

Ze is in 1979 aan de Sorbonne afgestudeerd in Ruslandkunde en houdt zich sinds 1986, toen ze werd aangesteld als officieel fotograaf voor de Académie des Beaux Arts in Parijs, fulltime bezig met fotografie. Ze kreeg een beurs van Fiacre Ministerie van Cultuur (Parijs) en van Villa Médicis Hors les Murs. In 1989 reisde Sarfati naar Rusland, waar ze tot 1998 vrijwel ononderbroken heeft gewerkt.
+ + lees meer...

Het werk van Sarfati is in diverse landen te zien geweest, onder andere bij solotentoonstellingen in Domus Artium in Salamanca, Maison Européenne de la Photographie in Parijs, The Photographers’ Gallery in Londen, Museo de San Telmo in San Sebastian, Yossi Milo Gallery in New York, Rose Gallery in Santa Monica, Nicolaj Centrum voor Moderne Kunst in Kopenhagen en bij een groepstentoonstelling in het Centre Georges Pompidou in Parijs. Haar werk is opgenomen in verscheidene openbare collecties, waaronder die van Los Angeles County Museum of Art, Brooklyn Museum of Art en Philadelphia Museum of Art. In 1996 kreeg ze de Prix Niepce in Parijs en de Infinity Award van ICP in New York.

Exposities (komt nu voorbij)

Vertegenwoordigd in de volgende bedrijfscollecties:
Bouwfonds Kunstcollectie van de Rabo Vastgoedgroep, Hoevelaken


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius